Folyamatosan bővül!
Igaz, azt írtam, ez az én szakácskönyvem, de azért, ha van bármelyik látogatómnak egy jó receptje, mely jobb, mint egy szakácskönyvi, küldje el nekem E-mailben (molnarjani@freemail.hu) és én szívesen felrakom a neve szerepeltetésével. Olcsó, finom, egyszerű ételeket várok.
Ananászos csirkemell
4 szelet csirkemell-szeletet kiklopfoltam befűszereztem, és lisztbe mártottam, kevés vajon pirítottam, majd félretettem.
A forró maradék lisztes vajra kevés vizet öntöttem és simára kevertem.
Készítettem nagyon sűrű sajtos telfölös besamellt, és az ananászleves vajas rántást belekevertem. Ügyeljünk rá, hogy sűrű maradjon, mint a tejföl.
Egy tepsiben a hússzeleteket egymás mellé fektettem, majd apróra vágott ananász kockákkal megraktam, és besamellel betakartam.
Tetejére reszeltem penészes és füstölt sajtot, és 220 fokos előmelegített sütőben felső sütéssel a tetejét pirosra sütöttem. Tálalhatjuk rizzsel, vagy sült krumplival, dekorációnak kapott tükörtojást, zöld és piros paprikát.
A maradék besamellt kicsit meghigítottam egy kevés ananászlével, worchester és szójaszósszal és a hússzeletek köré öntöttem óvatosan.
Elkészítés 2 főre kb 40 perc
Csirkepecsenye pikáns mártásban
1 kg csirkecomb
2 nagy fej hagyma
1 kisebb paprika
babérlevél, mustár, sülthús fűszer, bors, fokhagyma, só, liszt
Első lépés egy jó lábas... nálam 2 kilónál kezdődik, akár fegyvernek is jó, viszont nem ég oda... fontos, mert minden másban leég, Ezt nem lehet keverni.
A hagymát, 5-6 gerezd fokhagymát, paprikát felkockázok és zsírban a fenekére terítem. 2 babért dobok rá és 1 dl vizet. A húsokat lefűszerezem és rápakolom.(bármilyen hús lehet akár nyúl vagy vad is) a legkisebb lángon odateszem párolódni és lefedem nehéz jól záródó fedővel. 1 órát hagyjuk békén.
Amikor vajpuha elzárom a gázt és kiszedem a húst. a hagymára óvatosan 1 ek lisztet szórok és folyamatosan keverem. Ha sűrű, vízzel lazára higítom. egy ek mustárt és egy kis borsot keverek bele, de a zúzott fokhagyma is feldobja.
A húsokat sütőben vagy grillen pirosra pirítom magas hőmérsékleten, aztán visszarakom a mártásba.
Sült krumplit kovászos uborkát és vörösbort tálalok hozzá.
Disznósajt: egy disznófejre:
1 egész disznófej toka nélkül, füllel
1 szív
1 nyelv
1/2 kg hús
1/2 kg bőrke csíkozva
6-8 gerezd foghagyma leturmixolva
só
bors
piros és erőspaprika
A hozzávalókat megfőzöm tiszta vízben, semmit sem teszek bele, úgy, hogy a fejről leváljon kézzel a csont, a bőrt külön főzöm, annyi vízben, hogy ellepje, amikor vajpuha, vízzel együtt félreteszem. A húst, a fejet és a szívet kiveszem és felcsíkozom, nagy edénybe teszem, a bőrt levestől beleöntöm. A szemet és a nyelv lekapart bőrét kidobom, a pici fülcsontokat is! (a gyengébbek kedvéért)
A fűszerezés olyan legyen, hogy erősen sós, fokhagymás, borsos, csípős. Ugyanis nem sós vízben főzzük és a kockázott hús csak órák múlva szívja fel a sót, ezért ha ízlés szerint fűszerezem, íztelen vacak lesz. tehát elsősorban fontos túlsózni!!!! Annyi abalét kell még hozzá önteni, hogy tejfölösen krémes legyen.
lehet kapni sajtbelet, kb 30-40 cm vágok vízbe áztatom, egyik végét bekötöm és mehet bele a trutyi, másik vége leköt és hideg helyen két deszka közt préselem egy napig. ezután szeletelhető, fagyasztható, nem fog szétesni fagyasztás után.
-
Hozzávalók
Tésztához
80 dkg lit 5 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 5 dl tej 1 csapott evőkanál só 2 dl étolaj
Töltelékhez
sonka kockára vágva 2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv sajt reszelt 2 db fokhagymagerezd 1 db tejföl bacon kockára vágva
Tetejére
2 evőkanál tejföl 1 tojássárgája szezámmag
Elkészítés
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasszuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük
Lasagne
venni kell gyermelyi lebbencstésztát vagy lassagne tésztát 3 csomaggal
a lebbencs ugyanúgy néz ki, csak fele annyiba kerül de csak az auchanban kapni
kell hozzá másfél liter tej
fél kg darált hús
egy csomag carbonara alap
fűszerek
paradicsomlé,
kecsap
készítek rántást
1 l tejjel felöntöm, belekeverem a carbonara alapot és felforralom
kis só kell bele, hogy sós ízű legyen
nem sok rántás kell, nem kell sűrű legyen
félreteszem
pirítok darált húst
fűszerezem: só, bors, kis kömény, oregano sok, kis majoranna, paradicsomlé 1 dl, kecsap 1 dl, 3-4 gerezd fokhagyma
félreteszem
olajozok egy tepsit
egy sor tészta, öntök rá a szószból egy decit és tollal szétkenem, majd megszórom két evőkanál darálthússal, azt is szétkenem
és így rétegezem míg el nem fogy valami
a tejes szószból hagyok keveset a tetejére
azt 1-2 deci tejföllel kikeverem, kevés tejjel higítom, és ráöntöm a tetejére
szétterítem
fél liter tejet a végén a széleinél rátöltök, hogy aláfollyon, a tetejétől fél ujjnyival lentebb tocsogjon a lében
aztán 20 deka sajtot ráreszelek és legalább 40 percig sütőbe rakom 180 fokon
a tészta minden tejet meg fog inni, ne sajnáld tőle, mert kiszárad és kemény lesz
akkor jó ha piros a teteje
tartalmas és baromi drága
Citromos, petrezselymes "csirkebrassói" fokhagymás sült krumplival és káposzta salátával ÚJ
Pusztai Noémi receptje
Veszek 60dkg csirkemell combfilét, vagy egész combot is csak azt ki kell csontozni, kis kockákra felvágom, egy csokor petrezselyem zöldet vágok fel hozzá, vagy igazából annyit amennyi jól esik, mert lerontani semmiképp sem fogja. Reszelek le még fokhagymát kb 5 gerezdet. A petrezselymet is és a fokhagymát is hozzákeverem a húshoz, sózom, borsozom, Még annyi "trükköt" tettem hozzá, hogy kicsit nyárias jellege legyen elővettem egy egész citromot, alaposan megmostam és a héját belereszeltem a húsba, a levés meg kifacsartam és sütés közben azt is hozzáöntöttem. A sütés igazából csak annyi hogy egy fej vöröshagymát nagyon apróra felvágtam, üvegesre pirítottam és rádobtam a húst. nem öntöttem alá vizet mert az a lényege hogy jól megpiruljon a hús. a krumpli meg annyi volt, hogy pucoltam kb fél kilót, apróra felkockáztam, és mikor kisült reszeltem rá pár gerezd fokhagymát, megsóztam, esetleg még egy kevés majoranna jöhet rá, és ezt összekevertem. A káposztasaláta pedig nagyon kevés víz, még kevesebb ecet,só,cukor, és nagyon apróra vágott káposzta. Érdemes a káposztával kezdni mert akkor be tudod tenni a hűtőbe és összeérhetnek az ízek mire elkészül a hús. Remélem ha kipróbálod ízleni fog, szerintem nagyon jó kis vacsora. Jó étvágyat hozzá!
Töltött karalábé Új!
Schlachta Évi receptje
3-4 karalábét felkockázol / kb. kockacukor nagyságúra /. Elterited egy lábasban. Apróra vágsz négy gerezd fokhagymát, egy csokor újhagymát, egy csokor petrezselymet. Rászórod a karalábékra egy kanál só kíséretében. Előfőzöd picit a karalábéleveleket. Ha nincs, a szőlőlevél is tökéletes. Töltelék: fél kiló darált hús / én csirkemellet használok, ebből kb. 20 töltelék lesz/, két nagy kanál rizs, só, bors, pici pirispaprika, egy kanál olaj. Összegyúrod, és jó kis szoros töltelékeket csinálsz / mint a tőtikáposztánál/ befeded vele a karalábét, felöntöd annyi vízzel, hogy épp ellepje. 20-30 perc alatt kész. Közben egy nagyon vékony rántást csinálsz, belekeversz egy tejfölt, ha kész ráöntöd, összeforralod és annyi. Isteni
Gombaleves Új
Schlachta Évi receptje
Ezt általábann arra az esetre szoktam ajánlani, amikor az előzőnapi grillezésnél, vagy bográcsolásnál kicsit több alkohol forgott kézen a főzésnél. Mindenből egy darab: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, zellerzöld,csokor petrezselyem, 20-30 dkg gomba. Igen apró darabokra vágva / néha a rágás is nehéz /. Összepároljuk, só, bors, pici pirospaprika kerül rá. / én kedvelem bele az aprólékot, zuzát, vagy karajcsontot stb./ felengedem vízzel, kb 15 perc alatt megpuhul, tejfölöshabarás bele. Kicsi nokedlik javítják, tartalmasabbá teszik, de " életmentésre " anélkül is kiváló.
Rakott Karfiol Új
Schlachta Évi receptje
Rakott karfiolt akkor csinálok, ha szeretnék egy finom levest is. Hiszen a karfiol főzővize tartalmas, tápanyagokban gazdag. Picit megfőzöm a karfiol rózsákat / a levéből zöldségesen lesz egy kiadós leves aprólékkal/ , elterítem egy jénaiban, kerül rá apróra vágott, kisütött bacon szalonna / vagy kolozsvári, vagy kolbász,ki mit szeret /, egy tojás tejföllel összekeverve, és reszelt sajt. Sütőben 10 perc. Nagyon finom.
Sajtos husi Új
Schlachta Évi receptje
Egy tepsiben teríts le vékonyra kiklopfolt husit / karaj, tarja, csirke-pulykamell, ki mit szeret /, só, bors, pici pirosparika, fokhagyma apróravágva, egy tojást egy tejföllel kikeversz, rálocsolod. Az egészet megszórod reszelt sajttal, irány a sütő. Mire a sajt megpirul, a husi finoman megpárolódik. Én rizzsel kínálom. Kb. 20-30 perc alatt kész
Palacsinta
A jó palacsinta tésztája a legnagyobb titok, a töltelék bármi lehet ízlés szerint.
Végy 2 tojást, üsd egy 2 literes fazékba. Önts rá egy liter tejet, 3 bögre finomlisztet, 2 bögre réteslisztet, 4 kávéskanál sót. Kézimikszerrel megkeverem, annyi szódát engedek még rá (kb.1-3 dl), hogy híg tejföl sűrűségű legyen. Ez a tészta könnyen fordul a levegőben, az ügyesebbeknek. Sütés előtt belekeverek egy deci olajat, ezután már csak az első palacsinta előtt kell olajozni a serpenyőt. Mikor fele elfogy, általában a tésztában az olajat pótolni kell. Ezek a palacsinták vastagok, kb. 30-ra elég.
Horvát palacsinta
Horvátországban szolgálták fel ezt a finomságot. Ez főétel!
A palacsintát a fenti módon kisütöm.
Töltelék: 20 dkg juhtúró, 2 db campingsajt natúr, 25 dkg túró, 2 dl tejföl, só, csipet bors. Ezt kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsot, csak jelzésértékűen tegyünk bele. A palacsintát megtöltjük vele, de bukta alakban téglalap alakúra hajtjuk. Kizsírozott (vajazott, olajozott) tepsibe rakjuk egymás mellé sorban. Minden palacsintát betakarunk egy szelet baconnal, és egy szelet trapista sajttal. Forró sütőben sütjük, míg a sajt jól ráolvad, vagy pirulásig, de frissen tálaljuk, mert kiszáradhat. Fejedelmi, tartalmas ünnepi ebéd, akár halászlé, vagy gulyásleves mellé. Egy főre 2-3 palacsinta számítható.
Káposztás Palacsinta:
Egy barátomnál jártunk a minap és ott kaptuk vacsorára, ott tanultam ezt a receptet. Apró kockákra vágott füstöltkolbászt szintén felkockázott baconon megpirítok, arra savanyúkáposztát teszek, az egészet megdinsztelem, majd palacsintába töltöm, végül telföllel nyakonöntve jénaiban összesütöm.
Húsos palacsinta
A tészta fenti módon készül
Egy fej hagymát megpirítok, adok hozzá 60 dkg darálkthúst, bő lével pörköltként megfőzöm. Lukacsos kanállal szedve megtöltöm a palacsintákat és jénaiba pakolom sorban, hogy a tálalaás előtt sütőben meg lehessen forrósítani. A megmaradt levet tejföllel, vagy tejszinnel behabarom, a palacsintákra tálaláskor öntetként használom. Kávéskanálnyi tejföllel díszíthetjük a tetejét.
Húsos palacsinta másképp Új
Schlachta Évi receptje
Ez egy picit időigényesebb, de megéri. Szokásos módon palacsintákat sütünk. Töltelék: 20dkg sonka, 20dkg sajt, 3 főtt tojás, egy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma. Ezt ledaráljuk, adunk hozzá egy nagy kanál mustárt, sót, borsot, egy tejfölt. Megtöltjük a palacsintákat, a szokásos módon bepanírozzuk és kisütjük. Ezt a tölteléket sima kenyértésztába is lehet tölteni, és fantasztikus kiflik lesznek.
Csikóspecsenye kertipartira
Ezt sajnos nem lehet két személyre készíteni, mert sok minden kell bele.
Fél kiló sovány sertéshús kockázva, fél kiló bacon kockázva, fél kiló hagyma csíkra vágva, egy fej tört fokhagyma, egy zöldpaprika, egy fehérpaprika, 2 kisebb paradicsom, ez utóbbiak kockázva. Tegyük az egészet egy wookba, vagy tárcsára, esetleg egy nagy teflonos lábasba, és öntsünk alá egy deci sört. Sajnos mellette kell állni, ezt végig kevergetni kell, viszont mivel mindíg kell locsolgatni sörrel, így ha van mellettünk 5 üveggel, egész kelemes időtöltés. Ha levet eresztett, tegyünk bele sót, pirospaprikát, borsot, köményt, majorannát, borsikafüvet, bazsalikomot. Az utóbbi néggyel óvatosan, mert nem mindenki szereti. Addig főzzük, míg krémes lesz a szaftja, és a hús megpuhul.
Félbevágott zsemlében tálaljuk, az ínyencek csalamádét is tesznek a tetejére, a többiek mellé eszik.
Csilisbab, ahogy én készítem
Ezt akkor csinálom, ha 20 perc alatt kell ebédet rittyenteni. Ez egy 6 személyes adag!
Fél kiló darálthúst teflonban elkezdek pirítani, Ha megpirult, adok hozzá egy zacskó Kotányi csilisbab fűszerkeveréket, (amit Tasson évente egyszer kapni), sót, 4-5 doboz babkonzervet, (itt nem árt nagyobb edényre cserélni) 1 dl paradicsomlevet. Ha felrottyant, adok hozzá egy tejfeles habarást. Egy kiló friss kenyérrel tálalom, ami akár el is fogyhat. Ja, erre is nagyon jó kísérő a sör.
Babos káposzta
Egy közepes fej vöröshagymával, 3 gerezd fokhagymával, fél kiló kockára vágott sertéshússal, 10 deka füstölthússal, fűszerezve köménnyel, borssal, sóval, pirospaprikával pörköltet főzök. Fél kiló savanyúkáposztát fedő alatt, annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, puhára párolok. Ha nem konzervbabbal készítem, akkor 30 deka szárazbabot, lehetőleg nagyszeműt kuktában sózva puhára főzök. Nem árt a babot előző este beáztatni, illetve ha túl savanyú a káposzta, egyszer vízzel átöblíteni. A babról és a káposztáról ötsük le a levét és keverjük össze a pörkölttel. Konzervbabból 2-3 dobozzal tehetünk bele, de arról is öntsük le a levet. Friss puha kenyérrel tálaljuk
Bakonyi sertéspörkölt
Húsos szalonnát pirítok, rávágok egy fej hagymát, egy kis paprikát, megfonnyasztom, aztán ráteszek 20 dkg csíkokra vágott gombát és 60 dkg csíkozott disznóhúst. Addig pirítom, míg el nem főtte a levét, majd fűszerezem, ízlés szerint sót, pirospaprikát, csipet majorannát, borsot, köményt, csombort, fokhagymát teszek bele, fél deci vörösbort öntök rá, majd feleresztem annyi vízzel, hogy ellepje. mikor megfőtt a hús, újra felengedem bő lére, majd tejfeles habarással besürítem. Nokedlivel tálaljuk!
Gombás rakott szelet
Fejenként 2 szelet tarját már előző nap bepácolok, fokhagymával, borssal, sóval, majorannával.
Másnap kizsírozott tepsibe faktetem egymás mellé a szeleteket, öntök rá 1 dl vizet, vagy húslevest, és lefóliázom. másfél órát sütöm közepes lángon. Ezalatt fél kiló gombát (10 szelethez) felaprítok, egy nagy fej csíkozott hagymával sóval borssal megpirítok, míg a leve el nem fő. Kiveszem a sütőből a húst, leszedem a fóliát, a gombát egyenlően a szeletekre halmozom, egy szelet sajttal betakarom és visszatéve a sütőbe, pirosra sütöm. Sültkrumpli és saláták dukálnak hozzá.
Kukoricasaláta
Bár erősen fokhagymaízű, mégis a legsznobabb emberek is nagykanállal eszik, annyira finom :))
Két doboz csemegekukoricát levével együtt, egy kis pohár tejfölt, 8-10 gerezd tört fokhagymát egy evőkanál majonézet összekeverek, lefolpackolva fél napot a hűtőben állni hagyom. Sültek mellé kiválló.
Krumplisaláta
Fő köretként is adható, mert nagyon tartalmas.
Fél kiló krumplit megpucolok, apróra vágom, bő vsós vízben odateszem főni, egy kisebb babérlevéllel. Amikor majdnem kész, egy nagyobb fej lilahagymát karikázva a tetejére dobok, és lefedem. Ügyeljünk arra, hogy a hagymát is ellepje a víz. Egy percig főzöm és elzárom a gázt. lefedve hagyjuk még 10 percet, utána szűrjük le és hagyjuk kihűlni. egy pohár tejfellel, majonézzel összekeverjük. Sültek mellé kiválló.
Tavaszi saláta
Egy fej salátát, vagy jégsalátát összetépünk, két közepes fej lilahagymát, vagy egy póréhagymát, egy kígyóuborkát, egy jégcsapretket, egy kaliforniai paprikát, egy kis fej lila káposztát apróra vágunk, és belekeverünk egy doboz csemegekukoricát lecsurgatva. Remek köret sültek mellé ízlés szerinti öntetekkel.
Tojásleves
Rántást készítek fazékban, szórok rá pirospaprikát, felengedem, teszek bele vegetát, húsleveskockát, zúzott foghagymát, babérlevelet, oreganot, borsot, sót, köményt, ízlés szerint. Mikor felforrt, ütök bele személyenként egy tojást és kis lángon főzöm 2 percig, majd elzárva a gázt, állni hagyom 10 percet. Amikor beleütöttem a tojást, már csak 1 perc fővés után szabad óvatosan megkeverni, akkor marad szépen egyben a tojás. Természetesen előtte mellette kell állni és kevergetni, mert kifut. Figyelem! A tojásleves figyeli a szakácsot, amikor félrenézel, máris a gázon sertepertél, sistereg. A takarítást a legritkább esteben lehet megúszni.
Ha a konyha kitakarítva, pirított zsemlekockával, levesgyönggyel tálalom.
Hideg gyümölcsleves
Ez bármilyen gyümölcsbefőttből készülhet. Én cseresznyét, ananászt, birsalmát, őszibarackot, sárgabarackot, szilvát, szamócát szoktam használni, de maximum 3-4 fajtát egyszerre. Nagyon gyors, ennek ellenére finom. A gyümölcsöket összeaprítom, külön egy tálba. a levüket egy nagyobb edénybe öntöm, hozzávegyítek egy liter tartós tejet (ez sokkal később romlik meg). Belekeverek egy zacskó gyümölcslevesport, ami lehet szamóca, vagy görög, és 2 evőkanál szamóca, vagy málnadzemmet. Turmixal, vagy kézi mixerrel 1 percig keverem. Ezekután a gyümölcsöt keverem bele kanállal és már tálalható is. Nehéz, sültek, sültkrumpli elé való, vagy téli vitaminpótló, és 5 perc alatt kész.
Sajtos Guba 4 főre
10 db sóskifli ½ l tej 2 dl tejföl 25 dkg reszeltsajt 5 dkg vaj
A kifliket lekarikázom, forró tejjel megöntöm, épp úgy, mintha mákos gubát készítenék. Egy pohár tejfölt belekeverek, nem baj, ha kicsit megtörődik. Kivajazott tepsibe terítem, reszelt sajttal megszórom, és kicsit ráolvasztom forró sütőben a sajtot. Aki akarja, jobban meg is sütheti.
Húsos rakott krumpli 6 főre
50 dkg darálthús 1 kg héjában főttburgonya 1 cs sajtszósz, v. carbonara szósz alap ½ltej 30 dkg trapista sajt 2 dl tejföl só, bors, oregano
Fél kiló darált húst megpirítok, sóval, borssal, csipet oreganoval fűszerezem. A gázról levéve öntök hozzá fél liter tejet, egy zacskó carbonara, vagy sajtszósz port. Folyamatosan kevergetve kis lángon felforralom. Egy nagy vajjal kikent tepsi aljára főtt krumplit karikázok, 2-3 cm vastagon terítem. A sajtszószos darálthúst ráöntöm, és 1-2centi vastagon krumplikarikákkal befedem, tejföllel bekenem a tetejét, sajttal megszórom, aztán megsütöm.
Grillcsirke grillsütő nélkül (sóbacsirke)
1 db fiatal bontott csirke 1 kg durva konyhasó grill fűszerkeverék, vagy bors, majoranna, bazsalikom, szerecsendió, csombor, fokhagymapor
A csirkét félbevágom, mindkét felét befűszerezem mindenhol. Figyelem! Sós fűszerkeveréket, sót nem szabad rászórni! Egy tepsibe a sót szétterítem 1-2 cm vastagon, majd a két fél csirkét csonttal lefelé a sóra fektetem. Nem szabad belenyomkodni! Forró sütőben pirosra sütöm. Ha elkészült, a só egy darabban marad, jobb esetben a csirkéhez sem tapad. A só gőze átjárja, kellemes ízű lesz a csirke, messze jobb, mint a bolti grill, és még olcsóbb is.
Lángos
1 kg liszt 25 dkg főttburgonya 2 dl tej 5 dkg élesztő 2tojás 1 evőkanál só 1 csapott evőkanál cukor
A tejet meglangyítom, feloldom benne a cukrot, majd felfuttatom benne az élesztőt. Egy nagy tálban összekeverem a főtt tört burgonyát, a lisztet, a tejet az élesztővel, a tojásokat, és a sót, annyi vizet keverve hozzá, hogy jó kemény gombóc legyen. Ha puhára hagyjuk, folyós lesz a tészta, annyira megpuhul az élesztőtől! 2-3 órán át pihentessük meleg helyen. Télen én ráteszem a meleg radiátorra egy órácskára. Olajba mártott kézzel szaggatom lapos korongokat formálok belőlük és forró bő olajba rakom. 2-3 perc alatt kész. Sóval, fokhagymával, sajttal, kecsappal, tejföllel tálalom.
Nagyon finom, ha a kész lángost megkenjük fokhagymával,tejföllel, karikára vágott paradicsom, paprika, uborka a díszítése, és sajttal megszórjuk.
Lecsós szelet 4 főre
8 szelettarja 2 nagy fej hagyma 50 dkg paprika 40 dkg paradicsom
só, bors, pirospaprika, fokhagyma
A hússzeleteket befűszerezem, sóval, borssal, fokhagymával és teflonos serpenyőben cseppnyi olajjal pirosra sütöm mindkét oldalát. A húsokat kiszedem, és a maradék zsiradékon a csíkokra vágott hagymát megpirítom, rákarikázom a paprikát. Ha levet eresztett, belekarikázom a paradicsomot. Sózom, csipet borsot teszek bele, piros paprikával megszórom, és amikor sok levet eresztett, a hússzeleteket is beleteszem. Így összefőzöm kis lángon, legalább fél órát.
Sült burgonyával, vagy rizzsel tálalom.
|